Pro média | 5. srpna 2018EVROPSKÁ KOALICE PRO PRAHU – široká koalice 6 politických stran a hnutí jde společně do pražských voleb!

Evropská koalice pro Prahu sdružující politické strany SNK Evropští demokraté, evropani.cz, Sdružení pro Místní Správu, Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska), Konzervativní strana a Klub angažovaných nestraníků podává společnou kandidátku pro volby do zastupitelstva hl. m. Prahy.

Na jejím čele lze najít Jiřího Witzany, profesora fakulty financí VŠE a dlouholetého člena ZHMP za SNK ED, evangelického faráře a disidenta Miloše Rejchrta za evropany.cz, Petra Krátkého, místopředsedu KČ a spolku Sokol Chodov, Jiřího Domlátila, předsedu KAN, Ing. Michala Struhu místopředsedu KONS, nebo za SMS Marii Boháčovou, členku správní rady Evropského institutu pro smír, mediaci a rozhodčí řízení, o.p.s.

Jsme koalicí rovnoprávných politických stran a hnutí zastoupených napříč celou kandidátkou. Pražským voličům nabízíme nejen kvalitní program a důvěryhodnou kandidátku, ale také jednoznačně proevropsky a hodnotově orientovanou politickou alternativu. V těchto volbách nejde pouze o lokální problémy našeho města, jakékoliv jejich význam nepodceňujeme. Otevřeně říkáme, Česká republika i její hlavní město Praha patří na západ i do Evropy!

Stavíme na programu inspirovaném správně fungujícími modely západoevropských metropolí a postupně budeme představovat naše řešení k oblastem dopravy, životního prostředí, bydlení, školství, sportu, bezpečnosti, kultury či hospodaření s finančními prostředky.

Dokázali jsme se spojit, společně dokážeme víc než každá strana jednotlivě, nabízíme kvalitní kandidátku a máme proto ambici stát se černým koněm pražských voleb!, říká lídr kandidátky prof. Jiří Witzany.